Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
МРГ з питань протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством, підбила підсумки роботи за 2023 рік

В Офісі Генерального прокурора відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством.

Заступниця Генерального прокурора Вікторія Літвінова підбила підсумки роботи групи за 2023 рік та І квартал 2024 року. Також озвучила основні результати виконання заходів, передбачених мапою діяльності правоохоронних та державних органів, неурядових громадських організацій у сфері протидії домашньому насильству.

Вікторія Літвінова наголосила, що з урахуванням викликів сьогодення потребує удосконалення алгоритм взаємодії всіх суб’єктів, які здійснюють заходи щодо виявлення і протидії ґендерно зумовленому та домашньому насильству, своєчасного надання допомоги постраждалим особам та їх інформування про заходи і соціальні послуги, якими вони можуть скористатися.

«Кінцевий результат, якого ми всі прагнемо, – підвищення якості допомоги, яка надається постраждалим. Люди, які пережили злочини, мають відчувати підтримку і допомогу та почувати себе захищеними», – зауважила заступниця Генпрокурора.

Учасники засідання обговорили найбільш проблемні питання, які виникають під час реагування на випадки домашнього насильства та взаємодії суб’єктів, шляхи їх подолання з метою надання комплексної допомоги та підтримки постраждалій особі. Основний фокус уваги спрямовано на підвищення ефективності розслідування цієї категорії кримінальних проваджень, зміну підходів у роботі, орієнтованих на потерпілу особу, забезпечення невідворотності покарання кривдників.

Під час зустрічі визначили заходи для підвищення рівня координації взаємодії між правоохоронними, державними органами та неурядовими громадськими організації з метою посилення ефективності протидії та запобігання кримінальним правопорушенням, пов’язаним з домашнім насильством.

Участь у заході взяли представники Офісу Генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти України, Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, Урядової уповноваженої з питань гендерної політики, Національної поліції України, Національної соціальної сервісної служби України, Тренінгового центру прокурорів України, неурядових громадських організацій.