Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині чотирьох дилерів судитимуть за збут «метадону»

Чернівецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників злочинного угруповання за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту психотропних речовин та наркотичних засобів (ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).

Слідство встановило, створив та очолив злочинну групу житель міста Новодністровськ. До протиправної діяльності він залучив ще трьох осіб. Злочинне угруповання діяло відповідно до розподілених ролей. Клієнтів шукали серед осіб, які вживають наркотичні засоби. Наркозалежні особи замовляли метадон телефоном умовно називаючи об’єми «Чек», «Цілий», «Набір».

Отримавши від наркодилерів позитивну відповідь про наявність товару, домовлялись про зустріч.

Під час документування злочину правоохоронці зафіксували близько 10 епізодів продажу наркотику.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі обласного Управління поліції за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.