Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині до 15 років позбавлення волі засудили так званого заступника начальника «Троїцького РВ ВС МВС лнр»

За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури громадянина України визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Його заочно засуджено до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємствах, установах та організаціях, строком на 15 років.

Прокурори у суді довели, що у березні 2022 року житель Олександрівська Луганської області прийняв пропозицію представників окупаційної адміністрації рф і так званої «лнр». Він погодився обійняти посаду заступника начальника у незаконно створеному правоохоронному органі – так званому «Троїцькому районному відділі внутрішніх справ міністерства внутрішніх справ лнр».

Реалізуючи повноваження представника незаконно створеного окупаційною владою правоохоронного органу, чоловік шкодить суверенітету, територіальній цілісності й недоторканності України. 

Початок строку відбування покарання засудженого обчислюватиметься з дати його затримання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснювали слідчі Управлінь СБУ у Чернівецькій області та Луганській областях.