Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині попередили контрабанду до країн ЄС сигарет на 4,5 млн грн

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури ліквідовано схему незаконного переправлення гуртових партій тютюнових виробів до країн Євросоюзу. 

За даними слідства, маршрут доставки цигарок до Європи був прокладений через митний пост «Красноїльськ» Чернівецької митниці. Як прикриття використовувалися спеціально обладнанні цистерни. 

Встановлено, що на пункт митного контролю заїхав вантажний транспортний засіб, який спеціалізується на перевезенні плавно-мастильних матеріалів, за документами прямував до Румунії без вантажу

Під час його огляду правоохоронці виявили сховки з підакцизними товарами у цистернах з-під пального. Всього вилучено 65 тисяч пачок цигарок без марок акцизного податку України, орієнтовною вартістю понад 4,5 млн грн. 

Водію, який перевозив підакцизні товари з приховуванням від митного контролю, повідомлено про підозру (ч. 1 ст. 201-4 КК України). Наразі встановлюються організатори та інші причетні до злочину особи.

Заходи з викриття здійснювали оперативні працівники територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, та Чернівецького прикордонного загону, досудове розслідування здійснюють детективи ТУ БЕБ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.