Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині попереджено замовне вбивство громадянина – організатору повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури жителю Чернівців повідомлено про підозру в організації замовного вбивства (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України).

За даними слідства, підозрюваний на ґрунті ревнощів замовив умисне вбивство цивільного чоловіка своєї колишньої співмешканки. В якості авансу надав виконавцю свій автомобіль «Volkswagen Passat». Після виконання замовлення обіцяв заплатити ще 20 тис грн. Виконавець звернувся до правоохоронців, відтак всі подальші дії відбувались під їхнім контролем.

16 червня 2022 року Нацполіція оприлюднила повідомлення з проханням опізнати особу чоловіка, знайденого зі слідами насильницької смерті. Підозрюваний, розуміючи, що злочин доведений до кінця, покинув своє місце проживання. Був затриманий у квартирі своєї знайомої. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області. Заходи з викриття здійснювалися за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України, за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.