Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині припинено діяльність організованої групи, яка займалася збутом наркотиків з мільйонними оборотами

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи за фактом незаконного виготовлення, зберігання та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, мешканці Чернівецького району розробили схему одержання прибутку від незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. 

Збут амфетаміну, кокаїну, канабісу, солей «alfa-PVP» та таблеток LSD і Ecstasy учасники угруповання організували через Інтернет. Наркотики розповсюджували на території Чернівецької області у формі «закладок». 

Правоохоронці провели 18 обшуків під час яких вилучено 1200 таблеток LSD, близько пів кілограма амфетаміну, 450 г «аlpha-PVP», канабіс, приладдя для фасування наркотовару, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та готівку.

Орієнтовна вартість вилученого близько 2 млн грн.

Усіх учасників злочинної групи затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління карного розшуку, за силової підтримки спецпризначенців КОРД та РПОП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.