Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині судитимуть далекобійника, який за 7000 євро переховував військовозобов’язаного у спальному відсіку вантажівки, що прямувала до Румунії

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно далекобійника за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідство встановило, що житель Чернівецького району, маючи дозвіл на здійснення міжнародних вантажних перевезень та досвід проходження прикордонного і митного контролю, налагодив схему незаконного збагачення від переправлення чоловіків за кордон.

Встановлено, що далекобійник намагався доправити до Румунії 46-річного громадянина України. Свої послуги він оцінив у 7000 євро, з яких авансом одержав 5500 євро, решту пасажир мав віддати після успішного перетину кордону.

Прибувши на територію ПП «Порубне», водій вантажівки надав для проходження прикордонно-митного контролю документи, які свідчили, що він здійснює перетин кордону одноосібно. Після проходження перевірки, отримавши дозвіл на виїзд, перевізник підібрав свого пасажира та сказав йому заховатись у спальному відділенні салону.

Виїхати з території України чоловікам не вдалося, їх зупинили правоохоронці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу обласного Управління СБУ та 31 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.