Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині судитимуть депутатку міськради та її чоловіка, які продали гумдопомогу та привласнили благодійні гроші

Чернівецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутатки однієї з міських рад Чернівецького району та її чоловіка за фактами незаконного використання гуманітарної допомоги та підроблення офіційних документів (ч. 3 ст. 201-2, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що депутатка разом зі своїм чоловіком з метою одержання прибутку незаконно продали гуманітарну допомогу. Також вони налагодили схему систематичного привласнення благодійних коштів, які надходили до очолюваної ними громадської організації.

У травні 2022 року подружжя ввезло на територію України як гуманітарну допомогу авто. Достовірно знаючи про його цільове призначення та заборону продажу гумдопомоги, вони «передали» автівку волонтеру за 4500 доларів США.

Після одержання неправомірних коштів їх викрили правоохоронці.

З квітня по липень 2022 року обвинувачені привласнили близько 230000 грн безповоротної фінансової допомоги. Кошти поступили на рахунок громадської організації, яку вони незаконно очолили ще у 2017 році за підробленими документами.

Шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до протоколів загальних зборів громадської організації та реєстру присутніх на зборах осіб, депутатка спільно зі своїм чоловіком «обрали» себе її керівниками, а на основі підроблених документів провели відповідні реєстраційні дії без відома інших членів організації.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу УСР в Чернівецькій області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.