Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині судитимуть учасників угруповання, які налагодили канал ввезення для продажу євроблях замаскованих під гумдопомогу

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників злочинного угруповання за фактом шахрайства з фінансовими ресурсами (ч. 2, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 222 КК України). 

Слідство встановило, що чернівчанин організував канал безмитного оформлення. До протиправної діяльності він залучив двох своїх знайомих, які мали право виїзду за кордон.

Організатор підшуковував актуальні пропозиції продажу транспортних засобів у країнах ЄС та доручав своїм спільникам доставити машини на територію України.

Щоб не платити ввізне мито, учасники злочинного угруповання декларували транспортні засоби як гуманітарну допомогу для різних підрозділів ЗСУ, ТЦК та благодійних організацій. 

З липня 2022 року по травень 2023 року за такою схемою їм вдалось ввезти на територію України 13 транспортних засобів.

Обвинувачені не сплатили до бюджету понад 2,2 млн грн митних платежів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі детективи територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області та військової контррозвідки Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.