Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині викрито державного виконавця, який за неправомірну вигоду сприяв закриттю виконавчих проваджень

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури державному виконавцю одного з відділів державної виконавчої служби в Чернівецькій області повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, держвиконавець одержав 38 тис грн неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення своїм колегою щодо закриття стосовно боржника виконавчих проваджень. 

Неправомірні кошти він одержав на банківський рахунок. 

Службовця затримали правоохоронці у порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області та Управління СБУ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.