Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині заблоковано канал збуту фіктивних посвідчень державних установ

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури заблоковано схему виготовлення та збуту підроблених посвідчень з голографічними захисними елементами центрів надання адміністративних послуг і офіційних документів державних установ. 

За даними слідства, жителі Чернівецької області налагодили механізм незаконного збагачення від продажу фіктивних документів. Вони спеціалізувалися на продажі підроблених водійських посвідчень з імітацією захисних голографічних елементів та пенсійних посвідчень.

Ціна «документа» коливалася від 150 до 200 євро.

Серед організаторів – колишній правоохоронець. Наразі йому повідомлено про підозру у підробленні та збуті офіційних документів з голографічними захисними елементами (ч. 1, ч. 2 ст. 199, ч. 1, ч. 3 ст. 358 КК України).

Проведеними експертизами встановлено, що вилучені документи за способом друку та спеціальними голографічними елементами захисту не відповідають аналогічним бланкам документів, що знаходяться в офіційному обігу на території України, та є підробленими.

Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до вчинення злочину.

Досудове розслідування здійснюють детективи ТУ БЕБ у Чернівецькій області, оперативний супровід – Чернівецьке управління ДВБ НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.