Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть голову кооперативу, який заволодів майже 20 млн грн інвесторів будівництва ЖК у Рівному

Прокурори Рівненської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно голови кооперативу за фактами заволодіння та розтрати грошових коштів при будівництві багатоквартирного будинку, а також легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 3, ч. 4, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, голова кооперативу укладав з громадянами договори про пайову участь у будівництві житлового комплексу у м. Рівне та одержував від них особисто або на банківські рахунки кооперативу пайові внески.

Обвинувачений умови договорів не виконав і гроші у будівництво нерухомості не вклав. Натомість частиною коштів заволодів, а іншу – розтратив. 

До правоохоронців звернулися 32 ошукані вкладники, які втратили гроші і не отримали обіцяної нерухомості. Загальна сума збитків складає близько 20 млн грн.

Наразі на розгляді у Рівненському міському суді вже перебуває справа стосовно цього ж обвинуваченого за вчинення аналогічного злочину.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.