Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині затримали молодшого інспектора, який за гроші надавав інформацію про розміщення прикордонних патрулів

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру молодшому інспектору прикордонної служби за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за грошову винагороду надавав службову інформацію про розміщення прикордонних нарядів на ввіреній йому ділянці вздовж державного кордону України та Румунії.

Володіючи такими даними, потенційний ухилянт міг безперешкодно здійснити незаконний перетин кордону та потрапити до країн Євросоюзу.

Затримали інспектора під час отримання 60 тис грн неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади. Встановлюється причетність до вчинення злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу відділу внутрішньої та власної безпеки по 31 прикордонному загону ГВ ВВБ «Захід» Державної прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.