Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Буковині знешкодили діяльність міжрегіонального наркоугруповання

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури групі осіб повідомлено про підозру у незаконному зберіганні з метою збуту та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 2, ч. 3 ст. 307 КК України). 

За даними слідства, організував наркотрафік засуджений, який наразі перебуває в установі виконання покарань на Волині. До протиправної діяльності він залучив спільників – жителів Івано-Франківської, Чернівецької та Херсонської областей.

Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували 11 епізодів збуту підозрюваними наркотичних та психотропних речовин в особливо великих розмірах.

За результатами обшуків проведених за місяцями проживання та перебування підозрюваних, а також їхніх транспортних засобів було виявлено та вилучено понад 4 кг амфетаміну, 532 таблетки Субітекс, електроні ваги, більше 10000 грн, 35000 доларів США, 9400 євро, банківські карти та чорнові записи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР НП України та Управління СБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.