Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Черкащині повідомлено про підозру бойовику «ДНР», який чинив опір військовослужбовцям ЗСУ

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру місцевому мешканцеві за фактом участі в діяльності терористичної організації «ДНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з вересня 2018 року проходив так звану військову службу на посаді гранатометника 9 роти 3-го мотострілецького батальйону окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу народної міліції ДНР. Впродовж року, зі зброєю в руках, він брав безпосередню участь у силовому опорі військовослужбовцям Збройних Сил України, задіяним у проведенні операції Об’єднаних сил, в районі Світлодарської дуги – населенних пунктів Калинівка, Лозове Горлівського району Донецької області.

Для приховання свого справжнього імені та контактів з членами терористичної організації чоловік обрав позивний «Грифон».

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України особу оголошено у державний розшук, наразі вживаються заходи щодо затримання підозрюваного.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням СБУ в Черкаській області.

За матеріалами Черкаської обласної прокуратури