Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Черкащині повідомлено про підозру членам угруповання, які займалися виготовленням та збутом канабісу

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом членам організованої групи за фактами незаконного виробництва, зберігання, перевезення та збуту наркотичних засобів, а також незаконного вирощування конопель (ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310 КК України).

За даними слідства, з квітня по вересень 2023 року учасники наркоугруповання з міста Канева займалися вирощуванням рослин конопель. Їх посіяли у важкодоступних лісистих локаціях та в облаштованій теплиці на дачній ділянці.

Із вирощених нарковмісних рослин вони виготовляли особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 4 кг готового до збуту «товару», 275 рослин коноплі, а також засоби для догляду, фасувальне приладдя, мобільні телефони й інші речові докази.

Наразі один з підозрюваних перебуває під вартою, інші – під домашнім арештом.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють працівники Управління СБУ в Черкаській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.