Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Черкащині повідомлено про підозру у держзраді трьом громадянам – бойовикам «лнр» та херсонському окупаційному посадовцю

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури громадянам повідомлено про підозру. Двом жителям Луганщини інкриміновано державну зраду і участь в діяльності терористичної організації (ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України), жителю Херсонщини – державну зраду та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, бойовики терористичної організації «лнр» до вторгнення рф на територію України брали участь у збройному спротиві ЗСУ. 

Із перших днів повномасштабної російської агресії вони воювали проти української армії. Один на посаді «вогнеметника 7-ї окремої гвардійської мотострілецької Чистяківської бригади народної міліції лнр», інший – «старшини управління 4-ї мотострілецької роти 2-го мотострілецького батальйону 6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. Платова 2-го армійського корпусу народної міліції лнр».

Житель Херсонської області почав співпрацювати з ворогом із січня 2023 року. Він добровільно обійняв посаду директора незаконного правоохоронного органу – так званого «державного автономного закладу «Голопристанське лісомисливське господарство».

Крім того, у вересні 2023 року був обраний депутатом «ради депутатів Голопристанського муніципального округу Херсонської області».

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.