Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Черкащині викрито групу осіб, які займалися підпільним виготовленням та збутом тютюну

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність групи осіб, які займалися незаконним виготовленням та збутом тютюнових виробів, у тому числі з підробленими марками акцизного податку (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України).

У рамках кримінального провадження правоохоронці провели обшуки на території міста Кам’янка Черкаського району. Зокрема, у помешканнях, складських приміщеннях та транспортних засобах, які використовувалися для незаконної діяльності, а також у павільйонах місцевого ринку.

Виявили та вилучили з протиправного обігу незаконно виготовлені цигарки різних брендів, у тому числі без будь-яких марок акцизного податку. Також вилучено кошти, ймовірно, отримані від протиправної діяльності. 

Попередньо встановлено, що до підпільного виготовлення та незаконного збуту тютюну причетні четверо громадян. На підставі зібраних доказів вирішуватиметься питання щодо повідомленням їм про підозру.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу оперативними працівниками Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.