Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Черкащині за колабораціонізм судитимуть двох працівників луганських лісгоспів

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох луганчан за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після повномасштабного російського вторгнення ексдиректор ДП «Старобільське лісомисливське господарство» та колишній лісничий ДП «Сватівське лісомисливське господарство» погодилися на співпрацю з представникам країни-агресора.

Вони добровільно вступили до незаконних правоохоронних органів на тимчасово окупованій території. Обійняли керівні посади у створених ворогом структурах на базі захоплених лісгоспів.

Один став «директором государственного унитарного предприятия лнр «сватовское лесоохотничье хозяйство», інший – «директором государственного унитарного предприятия «лнр» «сватовское лесоохотничье хозяйство».

Обвинувачені своїм діями сприяли укріпленню окупаційної влади держави-агресора на непідконтрольній Україні території.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.