Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Чернігівщині двом посадовцям військового підприємства повідомлено про підозру у розтраті коштів

За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру директору та колишньому заступнику одного з військових підприємств у розтраті майна (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, директор державного підприємства шляхом зловживання службовим становищем безпідставно нараховував та виплачував заробітну плану своєму заступнику. Водночас він не з’являвся на роботі упродовж восьми місяців.

Посадовець, достовірно знаючи про відсутність підлеглого, затверджував неправдиві відомості в табелі обліку робочого часу.

Загальна сума неправомірно виплаченої зарплатні становить понад 230 тис грн, чим завдано збитків державі.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу, а також відсторонення директора держпідприємства від займаної посади.

Досудове розслідування здійснює слідчі ГУ Нацполіції в Чернігівській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.