Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На деокупованих територіях Миколаївщини правоохоронці продовжують документувати воєнні злочини рф

Прокурори Миколаївської обласної прокуратури проводять слідчо-оперативні заходи з виявлення та документування фактів порушення законів та звичаїв війни, вчинені представниками збройних сил рф на території одного із сіл Первомайської селищної територіальної громади Миколаївського району.

Прокурори спільно з СБУ та фахівцями вибухо-технічної служби ГУНП в області здійснили огляди чергових місць дислокації військовослужбовців рф – понад 10 приватних домоволодінь, в яких залишилася низка слідів їх перебування.  

Допитано мешканців села стосовно злочинів, вчинених окупантами, – умисне знищення та руйнування житлових будинків, жорстоке поводження з цивільним населенням. Встановлено факт умисного вбивства військовослужбовцями рф 74-річного місцевого мешканця.

Усе вилучене в ході оглядів буде направлено для проведення відповідних експертиз.

Встановлюються всі обставини вчинення окупантами воєнних злочинів. Проведення необхідних слідчих дій ускладнюється через наявність на території та околицях села залишків вибухо-небезпечних предметів та мінування території представниками сил рф. 

Досудові розслідування здійснюються за процесуального керівництва прокурорів Миколаївської обласної прокуратури в рамках кримінальних проваджень за фактами порушень законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).