Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Дніпропетровщині затримано на хабарі голову позаштатної військово-лікарської комісії РТЦК та СП

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру голові позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії одного з районних центрів комплектування та соціальної підтримки Дніпропетровської області.

Йому інкриміновано вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, військовозобов’язаний, який мав хронічні хвороби, вирішив оформити у встановленому законом порядку статус «непридатного до військової служби» за станом здоров’я. Для цього він звернувся до голови ВЛК РТЦК та СП.

Підозрюваний ознайомився з усіма наявними документами та повідомив, що допоможе лише у видачі висновку ВЛК щодо придатності чоловіка до служби у тилових частинах та центрах комплектування та соціальної підтримки.

Позитивне вирішення питання можливе лише у випадку передачі йому неправомірної вигоди в розмірі 3500 доларів США. 

Під час отримання частини хабара посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції в Запорізькій області, оперативний супровід –Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.