Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Чотирьох поліцейських з Дніпропетровщини судитимуть за фальсифікацію матеріалів кримінального провадження

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох правоохоронців за фактами незаконного придбання, зберігання і передачі бойових припасів та незакінченого замаху на притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 372 КК України).

Розслідуванням встановлено, що заступник начальника одного із райуправлінь поліції області та троє його підлеглих сфальсифікували кримінальне провадження для покращення «показників» роботи.

Для реалізації протиправної схеми вони придбали реактивну гранату типу РПГ-22 і запропонували громадянину за грошову винагороду взяти на себе відповідальність за збут боєприпасів.

Довести свій злочинний задум поліцейські до кінця не змогли, оскільки їх викрили та затримали.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід – співробітники Дніпропетровського управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.