Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Дніпропетровщині викрито канал незаконної легалізації іноземців в Україні (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та заблоковано канал незаконної легалізації іноземців на території України в рамках кримінального провадження за фактом створення терористичної групи (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, декілька громадян України організували у місті Дніпрі мережу приватних підприємств, які під виглядом надання послуг з організації навчання у місцевих закладах освіти насправді займалися легалізацією громадян з країн підвищеного терористичного ризику для незаконного перебування на території України або виїзду за кордон.

Протягом 2020-2021 років з майже 1400 іноземців, що прибули на так зване навчання, 400 – зникли у невідомому напрямку.

Окрім того, представники фірм у змові з посадовими особами окремих вишів надавали мігрантам послуги з незаконного отримання дипломів про вищу освіту без здачі державного кваліфікаційного іспиту.

У ході проведення 17 обшуків в приміщеннях підприємств вилучено комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, мобільні телефони, особові справи іноземних студентів і випускників, печатки, чорнові записи, тощо.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Встановлюються причетні до злочину особи.

Заходи з викриття проводилися співробітниками прокуратури та Управління Служби безпеки України в області.