Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Дніпропетровщині за державну зраду судитимуть військовослужбовця

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця Збройних Сил України.

Йому інкриміновано державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28,ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, обвинувачений з початку березня 2022 року вступив у змову з представником рф та надавав допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

На виконання завдань «куратора» він збирав інформацію про дислокацію, озброєння та військову техніку Сил оборони України. Також він намагався «зливати» канали радіозв’язку підрозділів українських військ.

Обвинувачений підтримував комунікацію з ворогом через один із месенджерів.

Досудове розслідування здійснюється Слідчим відділом Управління СБУ в Дніпропетровській області за оперативного супроводу ДВКР СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.