Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Дніпропетровщині за шахрайство судитимуть трьох учасників організованої групи, які продавали неіснуючу тютюнову продукцію

Прокурори Першотравенської окружної прокуратури Дніпропетровської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені розміщували в мережі Інтернет оголошення про продаж неіснуючих тютюнових виробів та електронних пристроїв для паління. Покупці перераховували кошти за замовлення на їх банківські картки, але товар не отримували.

У 2022-2023 роках учасники організованої групи за допомогою цієї схеми ошукали 23 потерпілих із різних областей України.

Під час проведення обшуків за місцями їх проживання та в автомобілях правоохоронці вилучили банківські карти, телефони, сім-картки, грошові кошти, чорнові записи. 

Наразі за клопотанням прокурора суд наклав арешт на майно обвинувачених.

Досудове розслідування здійснювало Синельниківське райуправління поліції ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області. Оперативний супровід – Управління протидії кіберзлочинам в області Департаменту кіберполіції НПУ та Управління карного розшуку ГУНП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.