Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Донеччині повідомлено про підозру ще двом псевдочиновникам так званої «адміністрації голови днр»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, у грудні 2018 року мешканець Харкова, перебуваючи в тимчасово окупованому м. Донецьку, добровільно пішов на співпрацю з окупаційною владою. Спочатку він обійняв посаду заступника керівника «адміністрації голови днр», а через два місяці дослужився до першого заступника.

Чоловік організовує діяльність «адміністрації» та видає фейкові документи. Також виконує повноваження керівника установи за його відсутності, вирішуючи бюджетні й кадрові питання.

З березня 2022 року він у якості члена так званої «міжвідомчої комісії» підключився до процесу мобілізації мешканців «республіки» на війну з Україною.

Другий підозрюваний - житель м. Донецька в лютому 2019 року отримав від окупаційної влади псевдопосаду «начальника управління кадрової політики голови днр».

Він контролює діяльність відділів управління, готує «нормативні акти» до засідань «народної ради днр», документи про призначення й звільнення посадовців, суддів, вищих офіцерів та присвоєння фейкових звань, чинів і рангів. Крім того, координує оформлення окремим працівникам «адміністрації» допуску до «державної таємниці».

Досудове розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.