Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Донеччині повідомлено про підозру ще трьом громадянам у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам України заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, навесні і влітку 2022 року троє мешканців смт Мангуш Маріупольського району, м. Дебальцеве та м. Волновахи добровільно погодились на співпрацю з окупаційною владою РФ.

Жінка обійняла псевдопосаду завідувачки архівним сектором адміністрації Першотравневого району «ДНР». Вона розподіляє обов’язки між підлеглими працівниками, контролює виконання завдань та взаємодіє зі структурними підрозділами окупаційної адміністрації.

Один із підозрюваних чоловіків став так званим головою «Миронівської селищної адміністрації «ДНР». Він контролює діяльність «територіальних органів», призначає керівників комунальних підприємств, затверджує місцевий «бюджет» і звітує перед окупантами.

Другий чоловік очолив «Волноваський відділ технічної інвентаризації, обліку та оцінки нерухомого майна міністерства юстиції ДНР». У якості начальника він розглядає заяви громадян та видає документи з архівів, які залишилися на тимчасово окупованій території, від імені незаконного органу влади.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюються ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.