Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Донеччині ухвалено обвинувальні вироки так званим голові і депутату «народної ради днр»

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді провину двох чоловіків у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Їх заочно засуджено до 12 й 15 років за ґратами з конфіскацією майна.

Суд встановив, що у вересні 2022 року мешканець м. Донецька, будучи так званим головою «народної ради днр», скликав та провів позачергове засідання органу окупаційної влади. Під час заходу винесено на розгляд та прийнято псевдозакон про проведення «референдуму днр з питання входження до складу рф на правах суб’єкта».

Участь у процедурі, яка суперечила українському законодавству, взяв і «депутат» з м. Макіївки. Дії «посадовців» призвели до проведення у квазіреспубліці фейкового волевиявлення. Воно відбувалось під тиском, «комісія» не дотримувалася таємниці голосування, а озброєні автоматами силовики змушували громадян обирати «правильний варіант» в бюлетенях.

Засуджені перебувають у розшуку.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.