Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Донеччині викрито двох осіб, які ввозили автівки як гуманітарну допомогу для ЗСУ та продавали їх

За процесуального керівництва Донецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру двом особам за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані розробили схему ввезення на територію України автомобілів без сплати при розмитненні обов’язкових митних платежів з метою подальшого продажу. Для цього вони оформляли автівки як «гуманітарку» для ЗСУ.

Коли 2 позашляховики були на території України, підозрювані не стали їх реєструвати у військовій частині, а виставили на продаж. «Nissan X-Trail» продавали за 4800 доларів США, а «Hyundai Santa Fe» - 7000 доларів США.

Під час отримання грошей правоохоронці затримали одного з підозрюваних у порядку ст. 208 КПК України.

Під час обшуків у них вилучено готівкові кошти, документацію, яка підтверджує факт ввезення авто у якості гуманітарної допомоги та обидва транспортні засоби.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюються ТУ ДБР, розташованим у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.