Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Донеччині викрито групу осіб, які займалися незаконним переправленням військовозобов’язаних через держкордон

За процесуального керівництва Луганської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру групі осіб в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловік протягом 2023 року налагодив на території Краматорська Донецької області схему переправлення військовозобов’язаних через держкордон До протиправної діяльності залучив свою знайому.

За його дорученням жінка виготовляла довідки ВЛК та тимчасові посвідчення військовозобов’язаного з відмітками про непридатність до служби і виключенням із військового обліку, що є підставою для виїзду за межі України.

Вартість цієї «послуги» становила 7000 доларів США.

У цілях безпеки, зменшення ризику та прикриття своїх незаконних дій, підозрювані використовували діяльність третіх осіб.

Під час санкціонованих обшуків у них виявлено та вилучено довідки військово-лікарської комісії, тимчасові посвідчення військовозобов’язаних, мобільні телефони, чорнові записи, а також грошові кошти у розмірі 22 тис доларів США, 1750 євро та 43 тис грн.

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Слідчі дії тривають. Встановлюється можлива причетність до злочинної схеми військовослужбовців ТЦК.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.