Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Донеччині викрито міжрегіональну агентурну мережу фсб рф, яка підривала боєготовність Сил оборони та наводила удари на ППО

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом жителям селища Малотаранівка та м. Одеса повідомлено про підозру у державній зраді, а громадянці рф - несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року мешканка селища Малотаранівка Краматорської міської громади на прохання своєї сестри, яка проживає у тимчасово окупованій АР Крим, долучилась до чату в Telegram. Ця спільнота була створена для проведення підривної діяльності проти України. Жінка добровільно погодилась передавати інформацію воєнного характеру. Також згодом до ворожого чату доєднався чоловік з м. Одеса та громадянка держави-агресора з с. Лиманка на Одещині.

Завербовані учасники агентурної мережі повідомляли куратору дані про ремонт техніки, її переміщення, дислокацію ЗСУ та артилерійського озброєння і розташування засобів ППО у населених пунктах Донецької та Одеської областей. Крім того, чоловік надсилав графічні зображення карт місцевості із відбудовою воєнних об’єктів, а також інформацію щодо прольоту авіації

Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.