Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Донеччині заочно повідомлено про підозру колишньому псевдоміністру МДБ «ДНР»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Одеси заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у терористичній організації (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, з листопада 2014 по березень 2015 року він, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, займав так звану посаду «міністра державної безпеки «ДНР».  До його обов’язків входило виявлення, попередження та припинення розвідувальної діяльності спецслужб і організацій іноземних держав, спрямованої на спричинення шкоди безпеці так званої «ДНР», ведення зовнішньої розвідки з території, яка перебуває під контролем учасників НЗФ РФ. Також одесит проводив заходи з підтримки мобілізаційної готовності бойовиків та виявлення проукраїнськи налаштованих громадян.

Крім цього, у період, коли підозрюваний «керував» псевдоміністерством, на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів у м. Донецьку продовжила функціонувати так звана «база МДБ», на якій, порушуючи закони та звичаї війни, утримували цивільних осіб та військовослужбовців ЗСУ.  

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління СБУ у Донецькій та Луганській областях.

 

За матеріалами Донецької обласної прокуратури