Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Донеччині засуджено військовослужбовця, який дезертирував та працював на фсб рф

За публічного обвинувачення прокурорів Луганської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону суд визнав винним військовослужбовця однієї з військових частин в дезертирстві та державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 408, ч. 2 ст. 111 КК України).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Оскільки раніше чоловік вже був засуджений за вчинення злочину, за сукупністю вироків йому призначено остаточне покарання – 16 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що на початку березня 2022 року 29-річний солдат самовільно залишив місце служби й покинув район виконання завдання у Чугуївському районі Харківської області та перебрався на Донеччину. 

З червня 2022 року він добровільно погодився працювати на ворога. Для цього через месенджери Telegram і WhatsApp передавав співробітникам фсб рф інформацію про розташування та переміщення особового складу, техніки й інших військових формувань Сил оборони в Донецької області. За «роботу» на країну-агресора отримував грошову винагороду.

Свою вину військовий визнав частково.

На вирок суду засуджений очікував під вартою. 

Досудове розслідування і оперативний супровід здійснювало ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.