Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Івано-Франківщині судитимуть злочинну групу за виготовлення та збут амфетаміну (ФОТО)

Івано-Франківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно чотирьох членів організованої групи за фактами вчинення кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом психотропних речовин та прекурсорів (ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317 КК України).

Встановлено, що учасники організованої групи упродовж березня–червня 2021 року організували роботу двох нарколабораторій на Калущині. З метою отримання незаконного доходу вони шляхом контрабанди ввозили на територію України прекурсор – нітроетан, з якого виготовляли психотропну речовину – амфетамін, та збували її через перевізників в інші області.


Масштабне виробництво з багатомільйонним обігом правоохоронці ліквідували у червні 2021року. У ході проведених заходів вилучили 12 л амфетаміну у рідкому стані; 35 л нітроетану; 20 кг прекурсору – фенілнітропропену; близько 500 л різноманітних хімічних реактивів та лабораторне обладнання.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області.


За матеріалами Івано-Франківської обласної прокуратури