Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Кіровоградщині припинено діяльність злочинної організації, яка налагодила наркотрафік до виправної колонії

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру керівнику та сімом учасникам злочинної організації, які постачали на територію виправної установи наркотичні засоби та збували їх засудженим (ч. 1, ч. 5 ст. 255 ч. 2, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310 КК України).

За даними слідства, створив та керував злочинною організацією «смотрящий» за Петрівською виправною колонією, який прийняв усю повноту влади над ув’язненими. Він забезпечив повний контроль за надходженням територію установи заборонених в обігу речей і наркотичних засобів – метадону, амфетаміну, канабісу.

До злочинної організації залучив інших в’язнів та громадян з волі.

Між учасниками було чітко розподілено ролі та обов’язки щодо придбання, переправлення та маскування наркотичного засобу та психотропу. Наркотрафік налагодили через поштовий зв’язок, передачі та особисті побачення.

Під час обшуків у приміщенні держустанови та за місцем проживання підозрюваних вилучено наркотичні засоби та психотропні речовини, мобільні телефони, грошові кошти, банківські карти, сім-карти, чорнові записи, фіскальні чеки до поштових відправлень.

Наразі до усіх підозрюваних застосовано запобіжні заходи – тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.