Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Кіровоградщині судитимуть учасників організованої злочинної групи, які заволоділи врожаєм аграріїв на понад 7 млн грн

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох громадян за фактом шахрайства, вчиненого у складі організованої злочинної групи (ст. 190 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені налагодили протиправний шахрайський механізм скупки зернових і досить переконливо видавали себе за впливових підприємців-аграріїв.

Вони привласнили понад 1100 тонн врожаю зернових, вводячи в оману керівників фермерських господарств з Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей. 

Злочинне угруповання псевдопідприємців організував раніше судимий уродженець Олександрійського району, залучив ще трьох осіб – мешканців Київщини.

У протиправній схемі одні учасники групи відповідали за комунікацію, інші – за логістику та швидке вирішення організаційних питань, зокрема оренда складських приміщень та пошук вантажівок-зерновозів. 

В соцмережах розміщували оголошення про викуп сільгосппродукції, домовлялися, обговорювали на привабливих для місцевих фермерів умовах оплату та її строки. Вивозячи зерно, давали аграріям невеликий авансовий платіж за продукцію. Відстрочували розрахунок, а згодом зникали зі зв'язку.

Учасники групи ошукали одинадцятьох фермерів і заволоділи збіжжям кукурудзи та сої на суму у понад 7 млн грн.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – УСР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.