Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Київщині підозрюють трьох підприємців, які сприяли головному бухгалтеру селищної ради у закупівлі товару зі збитками понад 1,6 млн грн

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора трьом підприємцям повідомлено про підозру у пособництві зловживання владою або службовим становищем (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, представники трьох суб’єктів малого підприємництва за попередньою змовою з головним бухгалтером селищної ради в умовах воєнного стану організували та провели за кошти резервного фонду бюджету селищної територіальної громади спрощені закупівлі продуктів харчування.

Вони уклали прямі договори за цінами, що перевищують ринкові. При цьому умисно не провели попередні ринкові консультації з метою аналізу ринку. Це призвело до зайвих витрат коштів резервного фонду селищної ради на суму понад 1,6 млн грн.

Раніше головному бухгалтеру цієї селищної ради вже повідомлено про підозру у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.