Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Київщині викрито шахрайську схему заволодіння 120 тис доларів США іноземця

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури трьом особам повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, троє підозрюваних, використовуючи документи юридичної особи, до якої не мають жодного відношення, уклали з іноземцем фіктивний договір на продаж земельної ділянки у Фастівському районі Київської області. Насправді ця земля їм не належала. Задля створення уяви про серйозність намірів, чоловіки запросили іноземця до кабінету приватного нотаріуса нібито для укладання попереднього договору купівлі-продажу. Земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 1,3 га підозрювані оцінили у 195 тис доларів США. Покупець, відповідно до умов укладеного договору, здійснив платіж в сумі 120 тис доларів США в якості попередньої оплати. Таким чином підозрювані заволоділи грошовими коштами потерпілого.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, за оперативного супроводження ГУ СБУ у          м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Київської обласної прокуратури