Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На конференції у Хорватії представники Офісу Генпрокурора обговорили шляхи подолання торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації

Делегація Офісу Генерального прокурора взяла участь у регіональній конференції «Подолання торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації в Південно-Східній Європі – шлях до реагування всього суспільства», що відбулась у Хорватії.

До її складу увійшли представниці Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків та Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю.

Захід організовано за підтримки Управління ООН з наркотиків і злочинності, Міністерства Європи та закордонних справ Франції, а також Міністерства закордонних справ Швеції.

Під час конференції обговорили сучасні підходи, методологію, поточні тренди, виклики, з якими стикаються правоохоронці під час розслідування злочинів торгівлі людьми. 

Особливу увагу приділили застосуванню потерпіло орієнтованого підходу у кримінальному провадженні у конкретних кейсах та підтримці потерпілих від цієї категорії злочинів.

Представниця Координаційного центру представила реферальний механізм підтримки потерпілих і свідків, запроваджений Офісом Генерального прокурора. 

У своїй доповіді координаторка наголосила на обов’язковості застосування комплексного підходу під час супроводу потерпілих від злочинів для гарантування і задоволення їх потреб різними видами послуг у соціальній, правовій та медичній сферах, а також забезпечення ефективної участі потерпілих у кримінальному провадженні.

Участь у конференції взяли судді, прокурори, представники профільних міністерств країн Південно-Східної Європи, аналітики та члени міжнародних громадських організацій.