Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На лінії розмежування затримано гранатометника НЗФ РФ

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури і громадянину України затримано та повідомлено про підозру за фактом участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, у лютому 2016 році мешканець Луганщини добровільно вступив до лав «Шостого окремого мотострілецького козачого полку ім. Платова», що діяв у складі так званої «Народної міліції «ЛНР». До лютого 2022 року він перебував у штаті гранатометного відділення мотострілкового батальйону «6 ОМСКП». У повній бойовій готовності з застосуванням вогнепальної зброї, артилерійського озброєння та військової техніки, підозрюваний безпосередньо брав участь у збройному супротиві силам АТО та ООС.

Правоохоронці затримали учасника НЗФ окупаційної адміністрації РФ на лінії розмежування з тимчасово окупованою територією у Попаснянському районі Луганської області.

На даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.