Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Луганщині членів родини засуджено до позбавлення волі за умисне вбивство, катування та зґвалтування

За публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Луганської обласної прокуратури родину з Сєвєродонецька засуджено за умисне вбивство, катування та зґвалтування людини. Матері призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі, раніше судимому вітчиму – 13 років позбавлення волі, неповнолітньому – 5 років позбавлення волі із застосуванням примусових заходів медхарактеру за місцем відбування покарання.

Прокурори у суді довели, що у червні 2020 року члени родини, зустрівши знайомого, звинуватили його в крадіжці майна. Під час конфлікту дорослі та 16-річний підліток по черзі почали бити чоловіка ногами та руками в різні частини тіла, змушуючи зізнатися у скоєнні злочину. Нападники із залякуванням та погрозами відвели потерпілого до гуртожитку, де проживали, та продовжили катування. Вони наказали чоловіку лягти на підлогу обличчям донизу, позбавили його можливості пересування, обв’язавши тканинною мотузкою шию, тулуб, руки та ноги. Після цього дерев’яною ніжкою табурета вони нанесли потерпілому численні удари по голові, тулубу та ногах, чим спричинили тілесні ушкодження, сильні фізичні та моральні страждання. Знущання над жертвою продовжилися зґвалтуванням, до якого вдалася жінка.

Після тривалого катування чоловіка, вітчим задушив потерпілого мотузкою. За висновком судово-медичної експертизи причиною смерті потерпілого стала механічна асфіксія – удушення. Всього йому спричинено не менше 100 ударів.

Сєвєродонецький міський суд Луганської області, оцінивши зібрані в ході досудового розслідування та надані докази, взявши до уваги доводи прокурора у справі, визнав жінку винною у катуванні, незаконному позбавленні волі людини, зґвалтуванні, втягнення неповнолітніх у протиправні діяльність ( ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст.152, ч. 2 ст. 304 КК України), вітчима – у катуванні, незаконному позбавленні волі людини, зґвалтуванні та  умисному вбивстві ( ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. ст. 146, ч. 1 ст. 115 КК України), неповнолітнього – у катуванні та незаконному позбавленні волі людини ( ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. ст. 146 КК України).

Вирок суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури