Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Луганщині трьох осіб судитимуть за використання підроблених COVID-сертифікатів

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури Луганської області до суду направлено обвинувальні акти стосовно трьох осіб, які використовували підроблені міжнародні COVID-сертифікати (ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, три факти мали місце у грудні 2021 року на території Сватівського району Луганської області.

У селищі Троїцьке місцева мешканка надала правоохоронцям сертифікат про вакцинацію у магазині. Під час перевірки документа встановлено, що він мав ознаки підробки. У ході досудового розслідування особа повністю визнала свою вину.

Ще один факт задокументовано у приміщенні кафе в селищі Білокуракине. На законну вимогу поліцейського мешканець громади надав завідомо підроблений COVID-сертифікат. За даними слідства, міжнародне свідоцтво про вакцинацію він придбав напередодні на тимчасово окупованій території Донецької області.

Третій випадок використання фіктивного документа мав місце на території автостанції у місті Сватове, де поліцейські здійснювали контроль перевірки дотримання громадянами карантинних заходів.

За результатами проведення співробітниками експертних досліджень трьох COVID-сертифікатів встановлено факти підробки документів.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі відділів Сватівського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами прокуратури Луганської області