Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Луганщині учасник НЗФ підозрюється у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомиленр про підозру учаснику незаконного збройного формування РФ у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України, що призвело до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України).

За даними слідства, у 2020 році мешканець окупованого міста Брянка Луганської області вступив до лав незаконного збройного формування «Народної міліції ЛНР» на посаду «заступника командира взводу 3-го мотострілкового батальйону».
3 2020 року він брав активну участь у здійсненні збройного супротиву силам та засобам ООС, забезпечував роботу підлеглих щодо спостереження за переміщенням підрозділів українських військових, передачі інформації для координації і ведення бойових дій із застосуванням вогнепальної зброї, військової техніки та артилерійського озброєння.

Крім того, у ході досудового розслідування встановлено, що з початку березня 2022 року підозрюваний разом з іншими учасниками НЗФ та збройними силами Російської Федерації займав бойові позиції у населених пунктах Пески та Красноріченськ Луганської області, де брав участь у збройному нападі на підрозділи Збройних Сил України.

Після поразки підозрюваного було затримано українськими військовими.
Наразі до учасника НЗФ застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.