Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Львівщині громаді повернуто землі рекреації вартістю понад 200 млн грн

Стрийська окружна прокуратура Львівської області забезпечила виконання рішення Господарського суду щодо відновлення права громади на земельну ділянку.

Мова йде про ділянку рекреаційного призначення площею близько 5 га. Її вартість становить понад 200 млн грн. Вона знаходиться в межах Стрийської територіальної громади.

Встановлено, що столичне товариство, порушуючи умови договору, систематично не сплачувало орендну плату за землю. Внаслідок таких дій до місцевого бюджету не надійшла значна сума коштів.

Ділянка була передана суб’єкту господарювання в користування для реконструкції будівель колишнього наркодиспансера під оздоровчо-відпочинковий комплекс та обслуговування парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення.

Враховуючи порушення законодавства, прокуратура звернулася з відповідним позовом до суду, який задоволено в повному обсязі.

На сьогоднішній день рішення суду виконано – розірвано договір оренди земельної ділянки та повернуто її у комунальну власність, про що внесено відомості у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.