Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Львівщині повідомили про підозру місцевому мешканцю, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон, оформляючи їх водіями-далекобійниками

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактом незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, раніше судимий житель Дрогобицького району в умовах воєнного стану забезпечував для потенційних ухилянтів можливість виїзду за кордон за допомогою системи «Шлях».

Підозрюваний оформляв військовозобов’язаних як водіїв-далекобійників на фіктивній фірмі, яка нібито надавала послуги з міжнародних перевезень.

Як наслідок, вони могли безперешкодно потрапити до країн ЄС через пункти пропуску на Львівщині.

Такі «послуги» коштували від 3500 до 6000 тис євро з людини.

Правоохоронці затримали його у порядку ст. 208 КПК України під час отримання 1000 євро завдатку. Решту суми обіцяли передати після вдалої оборудки.

Наразі встановлюється причетність до вчиненого інших осіб. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.