Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Львівщині затримали військового, який допомагав ухилянтам отримувати довідки про інвалідність

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний разом із невстановленими на цей час особами за грошову винагороду забезпечував виготовлення документів про інвалідність. Вони ставали підставою для охочих ухилитись від військової служби у безперешкодному перетині держкордону на період дії правового режиму воєнного стану.

Свої послуги підозрюваний оцінив у 8000 доларів США.

Правоохоронці затримали його у порядку ст. 208 КПК України. Під час обшуку його транспортного засобу були виявлені та вилучені зазначені кошти.

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою із альтернативою внесення понад 200 тис грн застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.