Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Миколаївщині командиру батальйону повідомлено про підозру у перевищенні повноважень та зловживанні владою

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру командиру батальйону однієї з військових частин за фактами перевищення військовою службовою особою службових повноважень та зловживання владою (ч. 4 ст. 426-1, ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з березня 2020 року по липень 2021 року без укладення відповідних договорів залучив із військової частини трьох підлеглих йому військовослужбовців до здійснення охорони приватного об’єкту у Миколаєві.

Підполковник надавав розпорядження про звільнення військовослужбовців від виконання їхніх безпосередніх службових обов’язків та внесення до графіків службового навантаження військовослужбовців, які отримували грошове забезпечення, передбачене за їх посадами.

Таким чином, за час перебування цих військовослужбовців поза місцем несення служби їм було нараховано та виплачено понад 530 тис грн, чим державі завдано збитків.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється ТУ ДБР, розташованим у м. Миколаєві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.