Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Миколаївщині судитимуть командира взводу, який погрожував підлеглим та вимагав гроші за одноденне звільнення

Миколаївська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно командира взводу однієї з військових частин ВМС ЗСУ за фактами вимагання чужого майна з погрозою насильства, незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами, одержання неправомірної вигоди, непокори та застосування насильства щодо підлеглого (ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263, ч.1, 3 ст. 368, ч. 4 ст. 402, ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що упродовж 2022 року командир взводу вимагав від своїх підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину коштів з щомісячних надбавок, встановлених на період воєнного стану. Також за неправомірну вигоду він не проводив стосовно них службових розслідувань та надавав протиправні дозволи на убуття у звільнення.

Загалом головний сержант одержав неправомірну вигоду на загальну суму понад 600 тис грн.

Під час обшуку за місцем проживання обвинуваченого правоохоронці виявили та вилучили автомат Калашникова «АК-12» та 270 патронів.

Крім того, у вересні 2022 року, демонструючи перевагу над підлеглим, він застосував насильство, вдаривши його кулаком у передпліччя, чим спричинив тілесні ушкодження.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.