Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Миколаївщині викрили на шахрайстві групу осіб, які виманювали гроші у громадян

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом членам злочинної організованої групи за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, шахрайську схему налагодив засуджений, який відбуває покарання у виправній колонії на Миколаївщині. До протиправної діяльності він залучив ще двох засуджених. Розподілив конкретні ролі та функції кожного співучасника, а також загальні правила поведінки та обумовленої конспірації.

Засуджені телефонували потерпілим, починаючи розмову зі слів «Привіт, впізнав мене?». Після того, як абонент нібито ідентифікував людину зі свого оточення, учасник групи просив позичити певну суму коштів на лікування. Переказ здійснювали на зазначений ним банківський рахунок.

Коли потерпілі скидали гроші на карту, підозрювані блокували номери телефонів «клієнтів». У своїй діяльності учасники схеми використовували кілька телефонів та картки різних операторів.

На даний час правоохоронці встановили вже 7 потерпілих, які відправили гроші.

У виправній колонії проведено ряд обшуків, у ході яких в учасників групи вилучили планшети, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки та «чорнові» записи.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУ Нацполіції в області за оперативного супроводу УСР в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.